Nieuws

ATC SIA2-100 en CD2

  Tuesday 12 February 2019, 15:13

ATC Loudspeaker Technologie lanceert geintegreerde Versterker/DAC en CD-Speler

Het welbekende en hoog aangeschreven audiotechnologiebedrijf ATC introduceert twee nieuwe systeemcomponenten voor de weergave van hifimuziek. De CD2 CD-speler en SIA2-100 2-kanaals geïntegreerde versterker/DAC zijn ontworpen om een hoogwaardig passief luidsprekerpaar aan te sturen. Ze sluiten aan bij een scala van hoogwaardige elektronische audioproducten en luidsprekersystemen, ontworpen en gebouwd in Stroud UK.

ATC is van mening dat de nu 36 jaar oude Compact Disc nog immer bestaansrecht heeft. Hoewel veel muziekliefhebbers in toenemende mate werken met streaming muzieksystemen, bezitten ze vaak ook een flinke collectie cd's. Om beide media van hoge kwaliteit te kunnen afspelen, heeft ATC besloten gebruikers de flexibiliteit van een "stand-alone" CD-speler te bieden, in plaats van een speler te integreren in de SIA2-100.

De ATC CD2 Stereo CD-speler is voorzien van een line-level stereo-uitgang met RCA-aansluitingen en een paar gebalanceerde links en rechts uitgangen op XLR. Digitale S/Pdif-uitgangen zijn beschikbaar in zowel optische Toslink- en coaxiaal formaat.

De SIA2-100 geïntegreerde versterker/DAC is ontworpen om samen te werken met de CD2 als een slim compact muzieksysteem. Op de achterzijde vind je 2 analoge stereo RCA lijn ingangen en 3 digitale ingangen op SP/dif coax, SP/dif optisch en USB. Op voorzijde bevindt zich nog een 3.5mm Aux jack input en een 6.3mm TRS hoofdtelefoonuitgang. De versterker levert 2x100W continu in 8 ohm. Het volume wordt geregeld met een hoogwaardige Alps potentiometer. Alle bedieningsfuncties zijn tevens beschikbaar op de meegeleverde afstandsbediening.

Zowel het chassis van de CD2 als de SIA2-100 zijn gebouwd op een zwaar, stijf en goed gedempt chassis. De 12 mm aluminium voorpanelen zijn met nauwkeurig gefreesd, afgewerkt in geborsteld en geanodiseerd titanium 'zilver'.