Hifi Critic revieuwt de ATC SCM7

Woensdag 17 juni 2020, 11:25 • 479 keer gelezen
Hifi Critic revieuwt de ATC SCM7 Hifi Critic Conclusie:
"Dit is een opmerkelijke luidspreker om meerdere redenen. Ten eerste zijn de bouwkwaliteit en afwerking uitstekend. Dan komt de nauwkeurigheid van de monitor, uitstekend pair matching en de opmerkelijke bas voor de afmetingen en dan de lage vervorming. De SCM7 klinkt muzikaal en onderhoudend en was een genot om te beoordelen. Binnen de natuurlijke beperking van grootte toont de SCM7 werkelijk muzikaal onthullende monitorkwaliteit."

Lees verder (pdf Engels)

Mythe: De dempingsfactor is niet zo relevant

Dinsdag 09 juni 2020, 17:15 • 924 keer gelezen
Mythe: De dempingsfactor is niet zo relevant Mythe - "Dempingsfactor is niet zo'n factor"
Mythe - "Een dempingsfactor van 10 is hoog genoeg"
Mythe - "De dempingsfactor van alle versterkers is hoog genoeg"

Waar komen deze mythen vandaan?

Ze lijken terug te voeren op een bekend artikel van Dick Pierce. Uit zijn analyse blijkt dat een dempingsfactor van 10 vrijwel niet te onderscheiden is van een dempingsfactor van 10.000, als het gaat om het dempen van de beweging van een luidsprekerconus. Deze analyse is onderzocht en herhaald in veel meer recente artikelen, zoals een goed geschreven artikel op Audiofrog.com door Andy Wehmeyer.


Geoffrey Vanhouwaert over het samenstellen van een audiosysteem

Zondag 12 april 2020, 20:55 • 732 keer gelezen
Geoffrey Vanhouwaert over het samenstellen van een audiosysteem Het grote voordeel van reviews schrijven is toegang hebben tot heel wat componenten en vervolgens de kans krijgen om die componenten met elkaar te combineren. Op die manier verzamel je een schat aan informatie en merk je al snel of een toestel gemakkelijk of juist lastig 'vriendjes' maakt. De beste manier om echt zeker te zijn dat componenten goed 'matchen' is natuurlijk bij hetzelfde merk blijven.

Lees verder op de Alpha Audio website

ATC SCM7 Review HVT 2020

Maandag 06 april 2020, 14:48 • 1034 keer gelezen
ATC SCM7 Review HVT 2020
"LET NIET OP DE AFMETINGEN"

Iedereen kent die uitspraken wel. "Kleine luidsprekers hebben geen laag. Gesloten luidsprekers hebben geen laag en zijn traag." Maar hoe zit dat dan bij een kleine gesloten luidspreker als de SCM7? Een vraag die we hier gaan beantwoorden. Lees verder (pdf)