ATC P2 The Ear Best Buy Award

Vrijdag 27 oktober 2017, 16:48 • 2470 keer gelezen

De ATC P2 eindversterker heeft de Best Buy Award gewonnen in het Engelse online magazine The Ear.

Quote:
Weinig versterkers laten dit soort autoriteit zien. Laat staan in een prijsklasse "ten zuiden" van de Euro 5.000,-. Andere merken bieden je dan misschien een wat aantrekkelijker uitziende behuizing of meer glimmende terminals, maar ik garandeer je dat hun versterkers je niet de grip en controle bieden van een P2.

ATC P2 The Ear Best Buy Award
We hebben de conclusie van de The Ear review in het Nederlands vertaald. U kunt de gehele review hier teruglezen in het Engels.

Conclusie

The ATC P2 is zondermeer een eerlijke en capabele versterker. Hij vermijdt een goedkope, "indrukwekkende" sound. In plaats daarvan doet deze versterker stilletjes zijn werk waarbij hij meer muziek laat horen dan de meeste andere versterkers in deze prijsklasse. Hij geeft daarbij de indruk dat hij zich daarvoor ook maar in de geringste mate hoeft in te spannen.

De P2 levert die prestatie bij een vari√ęteit aan luidsprekers. Voor deze test gebruikte ik de PMC Fact.8 en de Bowers & Wilkins 802 D3. In beide gevallen ervoer ik een consistent resultaat. Ik verwacht dan ook dat de P2 een uitstekende match zal zijn met zo'n beetje elke luidspreker die er op de markt is. Of het resultaat je bevalt zal alleen afhankelijk zijn van jouw persoonlijke smaak.

ATC staat met beide benen stevig op de grond. Hun versterkers en luidsprekers zijn van het type "no nonsence".  Hun producten zijn het resultaat van decennia lange ervaring in de pro- en consumentenmarkt. En ze verrichten die prestatie in Gloucestershire, England, in een alles behalve "glossy" fabriekspand. Dat gecombineerd met hun uitzonderlijk onverschillige houding m.b.t. marketing, heeft ertoe geleid dat ATC producten een betere prijs-kwaliteitverhouding hebben dan de meeste andere merken.

Ik durf te stellen dat er niet veel bedrijven zijn die op die manier durven te concurreren en er zijn er nog minder die ook nog een dergelijke staat van dienst hebben. Met andere woorden, de P2 is niet alleen een versterker die zo'n beetje voor elke taak is toegerust, er staat tevens een solide naam achter en hij is ook nog eens zeer goed geprijsd. Wat wil je nog meer?