Mutec REF10 getest in HVT

Dinsdag 11 december 2018, 16:15 • 69 keer gelezen
Mutec REF10 getest in HVT In het januarinummer (2019) van HVT Magazine bespreekt mastering engineer Sander van der Heide de Mutec REF10 en MC3+ USB. Een masterclock systeem dat us bestaande hifiset-up naar een nieuw niveau tilt. Hoewel technisch volledig onderbouwd (geen hocus pocus) blijft het lastig uit te leggen wat een clock doet en waarom de ene je installatie beter doet klinken dan de andere. Maar Sander doet een moedige poging. De pay-off van zijn review: "Een audiosysteem, hoe klein ook, is nooit meer hetzelfde zonder de Mutec MC3+ USB en REF10".

Kiest u ditmaal met uw oren?

Donderdag 22 november 2018, 11:25 • 126 keer gelezen
Kiest u ditmaal met uw oren?

In hoeverre maakt iemand nog z'n eigen keuzes? Zijn we niet allemaal de speelbal van gewiekste marketeers geworden? Als zij hun boodschap slim verpakken kopen we Dreft in plaats van een huismerk. Terwijl die laatste net zo goed werkt maar wel de helft kost.


Feed-Forward Error Correction

Donderdag 18 oktober 2018, 13:12 • 124 keer gelezen
Feed-Forward Error Correction De Benchmark AHB2 eindversterker en HPA4 hoofdtelefoonversterker zijn beide voorzien van feed-forward foutcorrectie. Dit correctiesysteem is een belangrijke onderdeel van de gepatenteerde THX-AAA (Achromatic Audio Amplifier) -technologie. Het is een van de technieken die deze Benchmark-versterkers ook bij zware belasting nagenoeg vervormingsvrij houdt. Daarom kunnen deze versterkers een bandbreedte tot 500 kHz aan zonder het risico te lopen instabiel te worden bij een reactieve belasting (luidspreker).

Prijsverlaging ATC SCM19A

Woensdag 17 oktober 2018, 14:38 • 191 keer gelezen
Prijsverlaging ATC SCM19A

In februari 2016 lanceerde ATC de SCM19A. De toevoeging "A" staat voor actief wat in dit geval wil zeggen dat de luidspreker is voorzien van twee versterkers. Sinds de introductie ontving deze vloerstaander uitsluitend positieve kritieken. Toch is ATC van mening dat de prijsstelling ten opzichte van de passieve en actieve SCM40(A) niet optimaal was. Dit heeft hen doen besluiten de verkoopprijs met ruim 12% te verlagen.

De nieuwe prijs voor de Nederlandse markt komt daarmee op Euro 5.730,- per paar, incl. BTW